Over het Kwaliteitslabel

Het Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein – de opvolger van het Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca – is een uniek en belangrijk kwaliteitsinstrument van het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein (SFV). Ondernemers in het veiligheidsdomein kunnen hiermee aan opdrachtgevers, maar ook aan stakeholders zoals justitie, gemeenten en politie, laten zien dat hun organisatie voldoet aan de normen die werkgevers én werknemers hebben opgesteld in onze branche. Zo draagt het Kwaliteitslabel bij aan kwaliteit en transparantie; kernwaarden van de Vereniging Veiligheidsdomein Nederland (VVNL). 

  • Download hier de Regeling Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein.
  • Download hier een beknopt info-overzicht (+ de verschillen ten opzichte van het keurmerk Beveiliging).

Sectorbreed Kwaliteitslabel
De focus ligt bij de certificering op evenementenbeveiliging en op reguliere beveiliging; in de toekomst ook op verkeersregeling. Kortom: een sectorbreed Kwaliteitslabel dat garant staat voor betrouwbare, professionele diensten die passen bij de diversiteit aan dienstverlening – op het gebied van service, veiligheid en beveiliging – van VVNL-leden. Houders van het Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein staan in het register Kwaliteitslabel van het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein (SFV). 

Een lerend label
Het Kwaliteitslabel is een lerend label. Stakeholders die te maken krijgen met het label – zoals inspecties, justitie en politie – worden periodiek betrokken bij de evaluatie van belangrijke aandachtspunten voor het kwaliteitskader. Tegelijkertijd worden de houders van het label uitgedaagd om jaarlijks de verbeterpunten die gesignaleerd worden door te voeren in hun dagelijkse werkzaamheden.

Het doel
Het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein versterkt met het Kwaliteitslabel niet alleen de kwaliteit en transparantie in het veiligheidsdomein, het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein:

  • Informeert en ondersteunt de politie in haar taken;
  • Informeert de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid;
  • Biedt gemeenten de mogelijkheid om haar wettelijk instrumentarium uit te breiden;
  • Biedt opdrachtgevers en hun klanten betrouwbaarheid;
  • Brengt de visie van multidisciplinaire partijen bijeen;
  • En zorgt voor continue kwaliteitsverbetering.